Δράμα: Η αποκαλυπτική όαση στο κέντρο της πόλης

Ένα μαγευτικό τοπίο στη καρδιά της Δράμας…!

Πρόκειται για το γνωστό πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας. Η παράδοση λέει πως όταν οι Τούρκοι θέλησαν να γκρεμίσουν το εκκλησάκι της Αγίας Βαρβάρας και να φτιάξουν στην θέση του τζαμί, δεν συνέβη γιατί μια μέρα πριν, ξαφνικά η περιοχή γέμισε νερό και το εκκλησάκι καλύφθηκε ολόκληρο σε σημείο να μην φαίνεται καν! Αυτό οι κάτοικοι το θεώρησαν φυσικά θαύμα..η εκκλησία δεν γκρεμίστηκε και μέχρι και σήμερα, την παραμονή της γιορτής στις 4 Δεκεμβρίου τιμούν τη μνήμη της Αγίας Βαρβάρας, ανάβοντας κεριά πάνω σε αυτοσχέδια καραβάκια που επιπλέουν στη λίμνη, δημιουργώντας ένα υπέροχο σκηνικό.

k3

k4

Η ηρεμία που προσφέρει το πανέμορφο σκηνικό με αιωνόβια δέντρα, ποτάμια, λίμνες και ξύλινα γεφυράκια,

η εντυπωσιακή μετατροπή της καπναποθήκης Σπήρερ στο πολυτελές νέο ξενοδοχείο Hydrama Grand Hotel, οι διάφορες εκδηλώσεις που γίνονται μέσα στο πάρκο, η αναζωογόνηση της παλιάς πόλης της Δράμας με σημείο αναφοράς τα κτήρια που βρίσκονται κοντά στις πηγές, είναι όλα αυτά που πιστοποιούν ότι η ομορφιά και η ενέργεια του πάρκου εξαπλώνεται σε όλη την πόλη.

k1

k2

k5

k6

 Κατερίνα Ρίγκου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο Travelstyle.gr

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΓΚΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΓΚΟΥ
Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, πιο πολύ μου αρέσει αυτό όλο που μου μαθαίνουν, που με κάνουν καλύτερη. Μου αρέσει το καινούριο, το διαφορετικό, η αλληλεπίδραση μαζί του, η επικοινωνία, οι άλλοι άνθρώποι, οι διαφορετικές κουλτούρες, το φαγητό, οι εικόνες. Μου αρέσει να μαθαίνω, να περιπλανιέμαι, να δοκιμάζω, να βλέπω, όλα αυτά να τα μοιράζομαι... και για κάποια από αυτά να γράφω.

Related Stories

Ανακαλύψτε

Βόρεια Ιταλία: Foodstories

Το ότι η ιταλική γαστρονομία είναι γευστικότατη και ενδιαφέρουσα, όπως και τα ιταλικά προϊόντα...

Ένα γευστικό ταξίδι στα μονοπάτια της δραμινής γαστρονομίας

Η δραμινή κουζίνα, η οινική κουλτούρα του τόπου & ο γαστρονομικός τουρισμός… Η πολυπρόσωπη δραμινή κουζίνα… Με απλότητα...

Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ