Μάνη: Smart tips που πρέπει να γνωρίζεις πριν πας

Λίγα tips για την επόμενη φορά που θα βρεθείτε στην πανέμορφη Λακωνική Μάνη

Μάνη

-Αν και το καλοκαίρι είναι εξαιρετική εποχή για να πάτε, είναι γεγονός πως η τουριστική περίοδος στην περιοχή είναι συρρικνωμένη που σημαίνει να έχετε στο μυαλό σας ότι κάποια από τα μπαράκια ή τα μαγαζάκια ακόμα και ταβέρνες μπορεί να τα βρείτε και κλειστά.

-Δοκιμάστε (και πάρτε μαζί σας) αυθεντικό μανιάτικο σύγκλινο όπως και λουκάνικό με πορτοκάλι που φτιάχνεται εκεί. Πολύ ωραίες οι ελιές, θυμαρίσιο μέλι και βότανα.

-Γενικά οι θάλασσες -προς έκπληξή μου-, δεν είναι ιδιαίτερα κρύες όπως και δεν είναι ιδιαίτερα βαθείς.

-Αν και το Πόρτο Κάγιο είναι τόσο γνωστό οφείλω να ομολογήσω πως δεν βρήκα το λόγο… Βέβαια υπάρχουν αρκετά περιποιημένα μαγαζιά απέναντι από την παραλία που ίσως πραγματικά να είναι λόγος να φτάσεις μέχρι εκεί. Δυστυχώς ο χρόνος ήταν λίγος και δεν πρόλαβα να δοκιμάσω.

-Οι δρόμοι σε γενικές γραμμές είναι καλοί αν και έχουν αρκετές στροφές. Στα περισσότερα σημεία ενδιαφέροντος θα πάτε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα. Σε κάποια σημεία προκείμενου να φτάσετε θα χρειαστεί να μπείτε σε δρόμους κακής βατότητας αλλά και πάλι όχι κάτι υπερβολικό.

-Οι τιμές σε γενικές γραμμές ειδικά για περιοχή με τουριστικό ενδιαφέρον είναι καλές προς οικονομικές, τόσο στο φαγητό, το ποτό και τον καφέ όσο και στην παραλία (ξαπλώστρες κτλ). Σε καλό επίπεδο είναι και εκείνες της διαμονής.

Επισκεφτείτε τα Σπήλαια Διρού!

-Για να μπείτε στα σπήλαια Διρού, να πάτε πολύ νωρίς για εισιτήριο γιατί διαφορετικά δεν θα βρείτε. Προσωπικά έφτασα στον κεσέ 08:30 και είχε ήδη μια μικρή ουρά που εξελίχθηκε μέσα σε μισή ώρα σε τεράστια! Βέβαια εξαρτάται και από την περίοδο που θα πάτε. Τα δρομολόγια ξεκινούν περίπου στις 10:30 μέχρι τις 19:00.

Μάνη
Μάνη

Κατερίνα Ρίγκου (katerina.riggou@gmail.com)

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΓΚΟΥ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΓΚΟΥ
Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, πιο πολύ μου αρέσει αυτό όλο που μου μαθαίνουν, που με κάνουν καλύτερη. Μου αρέσει το καινούριο, το διαφορετικό, η αλληλεπίδραση μαζί του, η επικοινωνία, οι άλλοι άνθρώποι, οι διαφορετικές κουλτούρες, το φαγητό, οι εικόνες. Μου αρέσει να μαθαίνω, να περιπλανιέμαι, να δοκιμάζω, να βλέπω, όλα αυτά να τα μοιράζομαι... και για κάποια από αυτά να γράφω.

Related Stories

Ανακαλύψτε

Βόρεια Ιταλία: Foodstories

Το ότι η ιταλική γαστρονομία είναι γευστικότατη και ενδιαφέρουσα, όπως και τα ιταλικά προϊόντα...

Ένα γευστικό ταξίδι στα μονοπάτια της δραμινής γαστρονομίας

Η δραμινή κουζίνα, η οινική κουλτούρα του τόπου & ο γαστρονομικός τουρισμός… Η πολυπρόσωπη δραμινή κουζίνα… Με απλότητα...

Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ