«Η Βενετία της Γαλλίας»: Η μεσαιωνική πόλη – κόσμημα που πρέπει να βρίσκεται σε κάθε ταξιδιωτική λίστα

Γνωστή και ως η «Βενετία της Γαλλίας», η μεσαιωνική αυτή πόλη είναι από τις ομορφότερες της Ευρώπης. Μια πόλη – κόσμημα, περιτρυγυρισμένη από νερό και μεσαιωνική αρχιτεκτονική. Το Ανεσί (Αννεσύ ή Ανσί) είναι η μεγαλύτερη πόλη της Άνω Σαβοΐας, τμήμα της περιοχής του Ροδανού στη νοτιοανατολική Γαλλία. Βρίσκεται στο βόρειο άκρο της ομώνυμης λίμνης Ανεσί, 35 χιλιόμετρα νότια της Γενεύης η οποία είναι γνωστή ως το «μαργαριτάρι» των Γαλλικών Άλπεων.

Ανεσί

Το Ανεσί αξίζει σίγουρα να μπει σε κάθε ταξιδιωτική λίστα

Θυμίζει Βενετία, εξού και «Βενετία της Γαλλίας» ή κατ’ άλλους των Άλπεων, αφού είναι φωλιασμένο στην καρδιά των Άλπεων, το Ανεσί το διασχίζουν πανέμορφα κανάλια, και διαθέτει μια από τις μαγευτικότερες λίμνες της Γαλλίας!

Η παλιά συνοικία του Ανεσί είναι ένα μέρος καρτποσταλικό!

Με κανάλια να τη διασχίζουν από τη μία άκρη ως την άλλη και να την κάνουν πραγματικά συγκλονιστική, η παλιά συνοικία της πόλης μαγεύει τον επισκέπτη. Η ομοιότητα με τη Βενετία είναι τόσο εμφανής που οι κάτοικοι διοργανώνουν το αντίστοιχο βενετσιάνικο καρναβάλι, το οποίο δίνει την αίσθηση στον επισκέπτη ότι βρίσκεται στην ιταλική πόλη αν δεν κοιτάξει πίσω του τις επιβλητικές Άλπεις που στολίζουν μαγευτικά το τοπίο.

Ανεσί, Γαλλία

Το Ανεσί θεωρείται επίσης «το μαργαριτάρι των γαλλικών Άλπεων» εξαιτίας της πανέμορφης λίμνης που δένει αρμονικά το τοπίο και το κάνει ακόμα ομορφότερο.

Είναι επίσης, μια από τις καλύτερα διατηρημένες μεσαιωνικές πόλεις της Γαλλίας και υπήρξε επαρχία του κόμη της Γενεύης στον 13ο αιώνα. Στη συνέχεια κατοικήθηκε από τους κόμητες της Σαβοϊας ως το 1659 και χάρη σε αυτούς τους βαθύπλουτους αριστοκράτες απέκτησε πύργους και μοναδικά κτίσματα τα οποία διαθέτει ως σήμερα.

Ανεσί, Γαλλία

Μια πόλη με ιστορία αιώνων

Η πόλη έπαιξε σημαντικό ρόλο στις διενέξεις της καθολικής εκκλησίας και την αποκάλεσαν «Ρώμη των Άλπεων» για ένα διάστημα. Έγινε γαλλική πόλη πολύ αργά, το 1860. Ωστόσο το Ανεσί έγινε ευρέως γνωστό στα τέλη του 19ου αιώνα όταν άρχισαν να συρρέουν τουρίστες από όλο τον κόσμο τόσο για την πανέμορφη λίμνη όσο και για σκι στα ορεινά του.
Σκοπός του δήμου ήταν να κρατήσει το πράσινο μέσα στο αστικό τοπίο, να συντηρήσει τα μεσαιωνικά κτίρια και πύργους της περιοχής και να τα αναμορφώσει.

 

Λιμάνι, παραλίες, σπορ στο βουνό αλλά και ο μοναδικός μεσαιωνικός οικισμός στο κέντρο της πόλης κάνουν το Ανεσί κέντρο  παγκόσμιου τουριστικού ενδιαφέροντος τόσο το καλοκαίρι όσο και το χειμώνα.

Ανεσί, Γαλλία

pexels.com

Δείτε επίσης

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΓΚΟΥ
Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, πιο πολύ μου αρέσει αυτό όλο που μου μαθαίνουν, που με κάνουν καλύτερη. Μου αρέσει το καινούριο, το διαφορετικό, η αλληλεπίδραση μαζί του, η επικοινωνία, οι άλλοι άνθρώποι, οι διαφορετικές κουλτούρες, το φαγητό, οι εικόνες. Μου αρέσει να μαθαίνω, να περιπλανιέμαι, να δοκιμάζω, να βλέπω, όλα αυτά να τα μοιράζομαι... και για κάποια από αυτά να γράφω.

Related Stories

Ανακαλύψτε

Βόρεια Ιταλία: Foodstories

Το ότι η ιταλική γαστρονομία είναι γευστικότατη και ενδιαφέρουσα, όπως και τα ιταλικά προϊόντα...

Ένα γευστικό ταξίδι στα μονοπάτια της δραμινής γαστρονομίας

Η δραμινή κουζίνα, η οινική κουλτούρα του τόπου & ο γαστρονομικός τουρισμός… Η πολυπρόσωπη δραμινή κουζίνα… Με απλότητα...

Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ