Καλαμπάκα: Η είσοδος στα Μετέωρα και πολλά ακόμα!

Μπορεί η πόλη ουσιαστικά να λειτουργεί για τους περισσότερους επισκέπτες της ως το σημείο-είσοδος στα Μετέωρα αλλά και από μόνη της παρουσιάζει ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον καθώς είναι γραφική, γεμάτη ταβέρνες, μαγαζάκια, ξενοδοχεία, ό,τι χρειάζεστε για μια ευχάριστη διαμονή ενώ έχει έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον!

Μια βόλτα στην παλιά πόλη, μια επίσκεψη στη μοναδική στην Ελλάδα σχολή ξυλογλυπτικής καθώς και στα παραδοσιακά χαλκουργεία, όπου θα βρείτε σπάνια χειροποίητα χάλκινα είδη, αρκούν για να διαπιστώσετε ότι η Καλαμπάκα είναι πολλά περισσότερα από «πύλη» των Μετεώρων.

• Γνωρίστε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριων
Μια βόλτα αξίζει στο ενδιαφέρον Μουσείο Φυσικής Ιστορίας & Μανιταριών Μετεώρων με κεντρική φιλοσοφία τη δημιουργία, τη διατήρηση και την ανάδειξη συλλόγων που συμβάλλουν στη μελέτη και διαφύλαξη της φυσικής κληρονομιάς, αλλά και τη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης (Πίνδου 20, Καλαμπάκα, Τ. 24320 24959 meteoramuseum.gr).

• Επισκεφτείτε ή μείνετε στο Καστράκι
Ένα χωριό πανέμορφο στην περιοχή, λίγο έξω από την Καλαμπάκα, φωλιασμένο στους βράχους και ουσιαστικά το ορμητήριο των αναρριχητών. Στο Καστράκι θα βρείτε εστιατόρια, καταλύματα αλλά και διαφόρων ειδών μαγαζάκια. Το Παλιό Καστράκι έχει χαρακτηριστεί παραδοσιακός οικισμός.

• Tour guide
Με αφετηρία την Καλαμπάκα ή το Καστράκι μπορείτε να επισκεφτείτε την περιοχή του Ασπροποτάμου, την Ελάτη και το Περτούλι, τη Λίμνη Πλαστήρα καθώς και πολλές ακόμα πανέμορφες περιοχές. Επίσης μπορείτε να φτάσετε σε κοντινούς προορισμούς όπως είναι το Πήλιο και ο Όλυμπος. Tip. Όλα αυτά βρίσκονται σε περίπου 1,5 με 2 ώρες απόσταση με το αυτοκίνητο. 

• Ανακαλυψτε μοναδικά αξιοθέατα
Σίγουρα ένα είναι το πολύτοξο γεφύρι της Σαρακήνας. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αξιοθέατα της περιοχής που βρίσκεται στον ομώνυμο οικισμό, περίπου 8 χλμ. από την Καλαμπάκα.Χρονολογείται στον 16ο αιώνα και είναι το πιο μεγάλο πολύτοξο πέτρινο γεφύρι του νομού Τρικάλων. Μια επίσκεψη αξίζει και στο σπήλαιο Θεόπετρας μόλις 4 χλμ. έξω από την Καλαμπάκα. Εκτιμάται ότι δημιουρ
γήθηκε τον μεσοζωικό αιώνα κατά την Κρητιδική Περίοδο (137 με 65 εκατ. χρόνια πριν!).

Ταξίδι στα Μετέωρα… Μεταξύ ουρανού & γης! 

ΤΟ KNOW

Με εξέπληξε ευχάριστα το γεγονός ότι τόσο ο Δήμος όσο και ιδιωτικοί φορείς δραστηριοποιούνται έντονα στην πόλη, προκειμένου να διευρυνθούν και να καλυτερέψουν οι υπηρεσίες και παροχές για τους εκατομμύρια επισκέπτες της Καλαμπάκας. Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες δράσεις είναι το πρωτοπόρο ευρωπαϊκών προδιαγραφών γραφείο ενημέρωσης τουρισμού, Infotourist στην πλατεία Δημαρχείου. Είναι δωρεά της Μονής Αγίου Στεφάνου και δεν είναι απλά μια υπηρεσία ενημέρωσης των επισκεπτών, αλλά ένα πρότυπο γραφείο τουρισμού άριστα οργανωμένο. Οθόνες αφής σε 3 γλώσσες, ψηφιακές εντυπωσιακές φωτογραφίες, πληρέστατοι ενημερωτικοί έντυποι οδηγοί (επίσης σε 3 γλώσσες), άμεση συνεργασία με τους ιδιωτικούς φορείς εναλλακτικού τουρισμού, καταρτισμένοι και ευγενέστατοι υπάλληλοι που εξυπηρετούν άριστα χιλιάδες κόσμου κάθε μήνα, είναι ανάμεσα στις υπηρεσίες του (καθημερινά 08:00-21:00, www.infotouristmeteora.gr).

 MUST VISIT

• Επισκεφτείτε την πρότυπη Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας με 12.000 βιβλία, Wi-Fi, πρόσβαση σε ΑμεΑ, παιχνίδια, χειροτεχνίες και παζλ, έξυπνους πίνακες, 20 Η/Υ, ηλεκτρονικό κατάλογο και πολλά ακόμα προκειμένου να ανταποκρίνεται στην εποχή και τις απαιτήσεις των επισκεπτών της (Ρόδου 9, Τ. 24320 23041-4, www.kalambakalibrary.org).

• Μη χάσετε την ευκαιρία να δείτε το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας & Ιστορίας των Μετεώρων. Πρόκειται για έναν πρότυπο χώρο με εκπαιδευτικό και πολιτιστικό προσανατολισμό (Χατζηπέτρου & Μ. Αλεξάνδρου, www.bookmuseum.gr).

• Θα βρείτε πολλές και διάφορες προτάσεις για φαγητό, καφέ και ποτό, όπως και διαμονής. Ανάμεσα σε αυτές ξεχώρισα το ανακαινισμένο Theatron Hotel Odysseon, στη σκιά των Μετεώρων, με εξαιρετικό θεατράλε design και εκπληκτικό πρωινό (Πατριάρχου Δημητρίου 54, Τ. 24320 94444).

Οδοιπορικό στο νομό Τρικάλων 

Κατερίνα Ρίγκου

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Icons Travellers και στο Travelstyle.gr

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΡΙΓΚΟΥ
Μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, πιο πολύ μου αρέσει αυτό όλο που μου μαθαίνουν, που με κάνουν καλύτερη. Μου αρέσει το καινούριο, το διαφορετικό, η αλληλεπίδραση μαζί του, η επικοινωνία, οι άλλοι άνθρώποι, οι διαφορετικές κουλτούρες, το φαγητό, οι εικόνες. Μου αρέσει να μαθαίνω, να περιπλανιέμαι, να δοκιμάζω, να βλέπω, όλα αυτά να τα μοιράζομαι... και για κάποια από αυτά να γράφω.

Related Stories

Ανακαλύψτε

Βόρεια Ιταλία: Foodstories

Το ότι η ιταλική γαστρονομία είναι γευστικότατη και ενδιαφέρουσα, όπως και τα ιταλικά προϊόντα...

Ένα γευστικό ταξίδι στα μονοπάτια της δραμινής γαστρονομίας

Η δραμινή κουζίνα, η οινική κουλτούρα του τόπου & ο γαστρονομικός τουρισμός… Η πολυπρόσωπη δραμινή κουζίνα… Με απλότητα...

Comments

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ